ACCIÓ adoptarà mesures perquè Andorra sigui un país “on tots puguem viure”

Volem que Andorra sigui “un país on viure nosaltres, ens volem quedar aquí i treballar-hi”.

Compartir:

Sota el lema ‘Un país on poder viure’, ACCIÓ concentra les propostes electorals destinades a augmentar el poder adquisitiu de la ciutadania i a afrontar la problemàtica de l’habitatge.

Tal com ha manifestat, Judith Pallarés, candidata a cap de Govern d’ACCIÓ, volem que Andorra sigui “un país on viure nosaltres, ens volem quedar aquí i treballar-hi”. Pallarés ha criticat que “tenim un problema seriós amb l’habitatge assequible, però, en canvi, tenim una construcció massiva”. Per això, ha apel·lat a tots els actors implicats en les polítiques d’habitatge “per trobar les solucions necessàries amb col·laboracions público-privades”.

Judith Pallarés atenent els mitjans de comunicació per explicar les propostes en habitatge

Entre les accions necessàries per afrontar la problemàtica de l’habitatge, Pallarés, ha defensat que cal “un Registre de la Propietat”, ja que d’aquesta manera “podrem saber quants habitatges buits tenim, quins són segones residències i això és important per tenir una foto real del parc immobiliari”.

Pel que fa a les mesures de suport a les famílies i joves, la candidata d’ACCIÓ ha indicat que “facilitarem l’accés a crèdits tous per a l’adquisició del primer habitatge” i que “prioritzarem l’accés de joves i famílies a les subhastes públiques per adquirir el primer habitatge”. A més, des d’ACCIÓ s’incentivarà la col·laboració publicoprivada per a la rehabilitació d’habitatges que es destinin a lloguer assequible, així com, acordar amb els comuns la cessió de terrenys per a la construcció d’aquest tipus d’immobles.