ACCIÓ aprovarà la Llei d’accés universal

El text establirà les bases perquè totes les persones visquin en igualtat de condicions

Compartir:

L’accés universal és bàsic per fer d’Andorra una societat inclusiva. Per això, ACCIÓ legislarà perquè totes les persones puguin viure en societat en igualtat de condicions i això va molt més enllà de la simple integració que és destinar uns espais específics a persones amb discapacitat.

La inclusivitat ha de permetre que les persones amb discapacitat puguin moure’s per qualsevol lloc (públic o privat) sense necessitat d’una ajuda específica, ja que el disseny d’aquests espais contemplarà la diversitat funcional de les persones, tant permanents com temporals. 

Agustina Grandvallet acompanyada de Vladimir Martins i Josep Estefanell als Jardins de Casa de la Vall

La candidata número 3 d’ACCIÓ, Agustina Grandvallet, ha denunciat que en molts llocs del país “la mobilitat per a les persones amb discapacitat és impossible”, tot incidint en el fet que “les persones amb discapacitat sortim al carrer, treballem, comprem, som mares, som pares. L’única diferència és que som menys autònoms, però en molts casos perquè no ens deixen” per la manca d’accessibilitat de molts equipaments.

Aquestes declaracions les ha fet Grandvallet, que s’ha de moure en cadira de rodes, als jardins de la Casa de la Vall on el disseny d’algunes de les rampes dificulten l’accés fent-lo del tot impossible si no es fa acompanyat. “S’ha d’actuar de manera més decidida per garantir l’accessibilitat, sobretot quan es fan obres noves i veiem que no tenen en compte aquest aspecte” ha lamentat Grandvallet, que ha recordat que “tenim una llei d’accessibilitat de l’any 1996 a la qual no se li ha fet cas”.