ACCIÓ defensa les bondats de l’Acord d’associació que la ciutadania haurà de validar en referèndum

L'Acord permetrà una major mobilitat dels andorrans per tot Europa.

Compartir:

L’Acord d’associació amb la Unió Europea representa el repte més gran d’Andorra en la relació amb els seus veïns de les últimes dècades i una oportunitat irrepetible per buscar un encaix en l’entorn europeu respectant les especificitats del país i cercant els beneficis per a la societat i economia andorrana.

La número 2 de la llista nacional, Noelia Souque, ha destacat que l’Acord “serà una eina de diversificació per a les nostres empreses per desenvolupar el seu negoci amb altres països de la Unió”. A més, ha afegit, “les pimes podran sortir a vendre al mercat més pròxim a Andorra, com ara l’Alt Urgell o l’Arieja, ampliant d’aquesta manera el seu mercat”.

Noe Souque i Carles Bernardo, conversant sobre l’Acord d’Associació als jardins de la Casa de la Vall.

A més, l’Acord d’associació permetrà millorar “la col·laboració amb els països de la Unió i poder accedir a programes d’innovació, infraestructures i cooperació”, ha desgranat Souque. Un altre dels punts destacats de l’Acord és que permetrà una major mobilitat dels andorrans per tot Europa i especialment dels joves que es vulguin formar en altres països que necessiten menys tràmits burocràtics.

Pel que fa a la ratificació de l’Acord d’associació “serà el poble andorrà qui tingui l’última paraula amb un referèndum vinculant” ha assegurat Souque, que també ha comentat que veu molt difícil que l’Acord es pugui tancar durant la presidència espanyola de la Unió Europea que ostentarà durant el segon semestre de 2023.