ACCIÓ entra a formar part de l’ALDE

Ens sumem a la família liberal europea amb el suport global dels membres de l'ALDE en el Council de Bratislava.

Compartir:

ACCIÓ ja és un partit membre afiliat de l’ALDE (Aliança de Liberals i Demòcrates Europeus). Els liberals europeus han acceptat la petició d’ACCIÓ de ser partit membre en el council que l’ALDE ha celebrat el 2 i el 3 de desembre de 2022 a Bratislava (Eslovàquia).

L’acceptació d’ACCIÓ com a membre afiliat de l’ALDE ha estat presa amb el suport global dels partits liberals. El secretari d’Afers Internacionals d’ACCIÓ, Josep Fusté, ha valorat molt positivament l’ingrés del partit a l’ALDE i ha remarcat que “és un fet excepcional que un partit amb només dos mesos de vida sigui acceptat”. Fusté ho ha atribuït “a la confiança i la solvència mostrada pel projecte polític d’ACCIÓ”. A més, cal recordar que molts dels polítics que actualment formen part d’ACCIÓ ja són coneguts a l’ALDE per la seva anterior etapa política.

L’entrada a l’ALDE suposa per ACCIÓ vincular-se a la família liberal europea, “un fet importantíssim per al nostre partit, ja que ens manté amb contacte amb la resta de partits liberals europeus, amb europarlamentaris i primers ministres estrangers” ha manifestat Judith Pallarés, presidenta d’ACCIÓ. També ha remarcat que “això ens permetrà continuar explicant les especificitats d’Andorra als nostres contactes europeus per poder defensar millor els interessos del nostre país en el context de les negociacions de l’Acord d’Associació”.