ACCIÓ potenciarà l’esport com a eina d’inclusió social i de benestar de la població

Compartir:

L’activitat esportiva és bàsica per a una bona salut i també com a eina de cohesió social. Per això des d’ACCIÓ es destinaran recursos per ampliar programes esportius i fer que l’esport estigui present en tots els àmbits de la societat i al llarg de tota la vida.

“L’esport pot ser una eina de transformació social i econòmica del país, i una eina per donar resposta a moltes de les problemàtiques que tenim” ha refermat Vladimir Martins, candidat número 6 de la llista nacional d’ACCIÓ. A més, ha destacat que “l’esport és beneficiós per a la salut i, per això, impulsarem programes d’hàbits saludables no només entre el jovent, sinó també per a la gent gran com una opció per evitar l’obesitat, el sedentarisme i les malalties mentals com poden ser l’estrès o l’ansietat”.

Vladimir Martins i Abdou Taouil conversant a la pista d’atletisme de l’Estadi Comunal d’Andorra la Vella

El candidat d’ACCIÓ ha recordat que figures com les de Joan Verdú, Cande Moreno i Irineu Esteve “formen part d’un programa que es va iniciar fa molts anys” i, en aquest sentit, “creiem que aquest ressò s’ha de traslladar a moltes altres disciplines” ha puntualitzat. Des d’ACCIÓ s’ampliarà el programa d’esquí-estudi a altres esports perquè Andorra pugui ser un referent internacional en altres disciplines esportives.

Pel que fa al jovent, Martins ha avançat que “crearem la figura de l’educador esportiu, per tal que joves que estiguin en risc d’exclusió social puguin reinserir-se a la societat a través de l’esport” i ha afegit que “seria el punt d’inici per tornar a entrar en la vida laboral”.