ACCIÓ promourà la mobilitat sostenible amb el tramvia i més línies nacionals de bus

Potenciarem mitjans de transport segregats amb alta capacitat de passatgers.

Compartir:

La mobilitat serà sostenible o no serà. Per això, des d’ACCIÓ potenciarem decididament mitjans de transport amb alta capacitat de passatgers i que alhora puguin circular de forma segregada.

La cap de llista d’ACCIÓ, Judith Pallarés, ha afirmat que “la mobilitat al país és molt complexa, cada cop tenim més vehicles i això no és gens sostenible”. De fet, Pallarés ha alertat que “actualment si tots els pisos construïts estiguessin ocupats,  ja no ens podríem moure pel país”.

Davant d’aquesta situació, la proposta d’ACCIÓ en mobilitat sostenible passa per treure cotxes de les carreteres i carrers del país i això només es pot aconseguir amb sistemes de transport fiables i amb alta capacitat de passatgers. En aquest cas, l’opció que més s’adequa a l’orografia andorrana és el tramvia que amb poca ocupació del territori pot transportar milers de persones per hora.

Judith Pallarés, cap de llista, amb Celia Montalvo, número 7 de la candidatura

Una altra de les opcions, més immediata, és l’ampliació de les línies de bus nacionals per donar resposta al creixement continuat de la població i dels desplaçaments diaris. En aquest àmbit, ACCIÓ mantindrà la gratuïtat del transport públic per incentivar-ne el seu ús.

Per últim, i a llarg termini, des d’ACCIÓ es continuarà avançant amb els països veïns en l’arribada del ferrocarril a Andorra, tant des del vessant espanyol, a través de la Cerdanya i l’Alt Urgell, com des del vessant francès a través de l’Ospitalet.