ACCIÓ promourà una inversió estrangera que beneficiï el teixit econòmic del país

Augmentarem el llindar mínim per l’adquisició d’un pis i limitarem la inversió estrangera en el sector immobiliari.

Compartir:

La inversió estrangera al Principat d’Andorra requereix una regulació que limiti la seva afectació al mercat immobiliari i que alhora la faci realment productiva per a l’economia real del país, aconseguint un creixement econòmic sostenible i sostingut que redundi en la societat i el teixit econòmic andorrà.

Actualment, gran part de la inversió estrangera s’ha centrat en el mercat de l’habitatge, comprant o llogant pisos, provocant l’augment desmesurat del preu de l’habitatge. Per això, “augmentarem el llindar mínim per l’adquisició d’un pis i limitarem la inversió estrangera en el sector immobiliari”, ha subratllat Abdou Taouil, candidat número 5 de la llista nacional d’ACCIÓ. De fet, la voluntat d’ACCIÓ és modificar la Llei d’inversió estrangera perquè “aquesta sigui realment productiva al país i que contribueixi a fer créixer el teixit econòmic andorrà”, ha assegurat Taouil.

Abdou Taouil i Vladimir Martins, candidats de la llista nacional, conversant per l’avinguda Meritxell.

D’altra banda, i pel que fa a la problemàtica de l’habitatge, “implementarem una taxa a les segones residències per destinar-la a inversió pública en habitatge de preu assequible”, ha destacat Abdou Taouil.

En últim lloc, des d’ACCIÓ “proposem crear una Taula de Diversificació Econòmica per tal d’assegurar un creixement sostenible i durador del nostre país” i també “utilitzarem l’anàlisi ‘big data’ per una acurada gestió dels recursos públics”, ha conclòs Taouil.