ACCIÓ vol que el Ministeri de Salut recuperi el lideratge de les polítiques sanitàries

Necessitem ser competitius per poder atraure a professionals sanitaris.

Compartir:

El SAAS i la CASS prenen actualment gran part de les decisions sanitàries del país i des d’ACCIÓ “pensem que ha de ser el Ministeri de Salut qui recuperi el lideratge de les polítiques sanitàries del país” ha assegurat Judith Pallarés, cap de llista d’ACCIÓ, que ha explicat que per aconseguir-ho, “reestructurarem i revisarem les funcions i l’organització del SAAS”. 

Pel que fa a la manca de personal sanitari en alguns àmbits, Pallarés ha remarcat que “necessitem ser competitius per poder atraure a professionals sanitaris” per poder resoldre algunes de les problemàtiques que afecten actualment a l’atenció sanitària, especialment al Servei d’Urgències. “Haurem de revisar les propostes salarials per atraure metges i que es quedin al país” ha refermat la cap de llista d’ACCIÓ. Aquestes millores també han de servir per mantenir el personal actual perquè no marxi d’Andorra.

Judith Pallarés atenent als mitjans de comunicació davant el Servei Andorrà d’atenció Sanitària

En l’àmbit sanitari, ACCIÓ augmentarà les partides per a la formació continuada del personal sanitari, establirà acords amb el Col·legi de Podòlegs perquè aquests professionals facin visites regulars a la gent gran als CAPs de les parròquies i també incrementarà els recursos del PISMA amb especial atenció i seguiment del jovent en situació de risc.