Candidatura de la Massana

Play Video

La Massana
Una parròquia per viure-hi

En els darrers anys, la Massana ha experimentat un creixement exponencial de població sense precedents. La bona situació geogràfica, la qualitat de vida, l’entorn natural i els serveis oferts han esdevingut un gran atractiu per a moltes persones, que han triat la nostra parròquia per viure-hi i establir-hi els seus negocis. Aquest és un fet que ens honora com a poble, però també ens obliga a endegar polítiques de sostenibilitat i urbanisme per garantir un equilibri que permeti continuar mantenint aquesta idiosincràsia. En aquest sentit, les polítiques dutes a terme fins ara han arribat tard i han estat insuficients.

Passem a l’acció

Cal establir uns límits molt més clars i efectius pel que fa a la capacitat de càrrega real que pot arribar a absorbir la parròquia en general, però també cada un dels quarts que la integren. No tots estan experimentant el mateix creixement i, per tant, caldrà determinar les seves prioritats en funció dels recursos naturals, els serveis que necessita la població i la infraestructura viària existent.

Protegim la parròquia i els seus habitants​

S’ha de frenar el desenvolupament urbanístic amb finalitats especulatives i prioritzar l’obra destinada a habitatges de primera residència. Per aconseguir-ho, cal que els nostres representants no estiguin sotmesos ni pressionats pel poder fàctic o per algun lobby de la construcció. Acció ha nascut com a plataforma política que únicament treballarà pel benestar del conjunt de la població.

Les claus de futur

Proposem la construcció de l’edifici de Casa Parramon per potenciar l’activitat econòmica dels comerços i restaurants de la parròquia. Aquest s’ubicarà on està previst traslladar el Ministeri de Finances amb les institucions adjacents i, a més, disposarà d’un espai lliure d’ús ciutadà
Tenim la voluntat política d’accelerar i dur a terme tots els projectes del pressupost participatiu aprovats per la ciutadania, com ara la voravia de la Massana a Arinsal. Així mateix, volem enllestir els projectes ja pressupostats que han quedat encallats.
Proposem que tots els comuns segueixin l’exemple del Comú de la Massana i tinguin una Conselleria de Participació Ciutadana.
Defensem la despenalització de l’avortament
Estem a favor d’un acord d’associació amb la Unió Europea que ens beneficiï en tots els àmbits, tot mantenint els mecanismes de control necessaris.
Volem tenir una mirada crítica i més control sobre les inversions fetes pel Govern, com és el cas de les darreres obres del refugi del Comapedrosa.
Treballarem en l’elaboració d’un pla nacional de l’aigua per evitar el malbaratament i garantir la disponibilitat d’aquest recurs natural.
Crearem un servei d’acompanyament als joves en l’accés al mercat de treball, orientant-los en la recerca de feina, l’elaboració del seu currículum i la realització dels tràmits necessaris per començar a treballar. També crearem un espai que potenciï els projectes d’emprenedoria, dotant-los de recursos multidisciplinaris.
Ampliarem la freqüència de la línia de bus L5, que va cap a Arinsal, tot incentivant l’ús del transport públic a la parròquia.

Parlem i passem
a l'acció?

ACC!Ó

Carrer de les Canals, 5 1r 1a
AD500, Andorra la Vella
Principat d’Andorra