Pallarés i els consellers generals d’ACCIÓ renuncien a l’augment de l’IPC

Els membres d'ACCIÓ al Govern i al Consell General acorden voluntàriament la congelació salarial per al 2023.

Compartir:

La presidenta d’ACCIÓ i ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés, conjuntament amb els consellers generals del Grup Parlamentari Independent, Ferran Costa, Marc Magallon, Eva López i Sílvia Ferrer, han acordat renunciar a l’augment de l’IPC previst pels seus salaris durant l’any 2023. La decisió s’ha pres conjuntament amb les altres formacions polítiques que formen part de la majoria parlamentària.

A continuació pots llegir la nota de premsa conjunta que explica la nostra decisió:

Davant el context actual inflacionista que està afectant les economies de les famílies i del teixit empresarial del país, per preservar el deure d’exemplaritat que sempre ens ha caracteritzat i que ja va quedar palès durant la pandèmia, el cap de Govern, les Síndiques Generals, els ministres, els consellers generals dels tres Grups Parlamentaris de la majoria, els secretaris d’Estat, i els altres càrrecs polítics reconeguts a la Llei del Govern (la secretària general, el cap de Gabinet i la cap de Protocol), hem decidit renunciar a l’increment dels salaris d’acord amb l’IPC, establert al Projecte de llei del pressupost per a l’any vinent, i que s’aplica a tots els funcionaris i treballadors del sector públic. 

Aquesta decisió, que ha estat consensuada per totes les persones concernides, es pren malgrat que el Projecte de llei del pressupost estableix, igual que ho han fet els pressupostos dels anys anteriors, un augment de l’IPC dels salaris de tots els funcionaris i treballadors del sector públic, inclosos els alts càrrecs. La xifra es va calcular a mitjans d’any durant l’elaboració del pressupost, i s’havia estimat en el 4,5%. Conscients, però, de l’excepcionalitat d’aquest any, en què l’IPC finalitzarà l’exercici al voltant del 7% -la qual cosa està generant dificultats a una part important de la ciutadania-, hem decidit portar a terme la congelació salarial esmentada. 

La decisió adoptada avui ho és de forma voluntària, sense perjudici de la llibertat de decisió de la resta d’administracions i institucions sobre les quals és d’aplicació l’article 17.1 del Projecte de llei del pressupost.

El Govern i els grups parlamentaris que li donen suport continuem recomanant a les empreses que incrementin els salaris dels treballadors d’acord amb l’IPC, independentment dels augments mínims obligatoris establerts en la Llei promulgada pel Govern i que actualment es troba a tràmit parlamentari.